2010. április 13., kedd

Miért nem gondolkodnak az emberek?

.
Most kaptam egy "küldd tovább" c. mailt (immár százezredszer). Raktak bele pár jó gondolatot, aztán a végére odaírták ezt:
"6 percen belül tovább kell ezt küldened, vagy kellemetlen meglepetés ér."
És persze kismillió hasonló kering még a neten.

Most mondjátok meg, miért küld valaki ilyet a barátjának? Fenyegetést? Negatív teremtést? Félelemkeltést?

Egyszer visszaküldtem az ezzel kapcsolatos gondolataimat valakinek, akitől ilyen levelet kaptam. Fel volt háborodva, hogy miért veszem ilyen komolyan. Én inkább azt kérdezem: ő miért nem gondolkodik, mielőtt elküld valamit? És miért volt felháborodva? Mert rájött, hogy hülyeséget csinált és haragudott magára – rajtam keresztül.

Én nem érzem magam fenyegetve az ilyen levelek által, mindig a kukában landolnak. Még mindig élek… :)

Elgondolkodtam, hogy miért küldözgetnek ilyet az emberek. Oké, szeretnék megosztani a szép és tanulságos idézeteket, történeteket, szívküldi barátságos gondolataikat. Ezt azonban miért kell becsomagolni egy félelemdobozba? Reszkess ha nem küldöd vissza, Reszkess ha nem küldöd tovább, Reszkess ha te nem arra gondolsz, amire én, Reszkess. Légy babonás és félj annyira, hogy a tudatosságod legkisebb jele nélkül megbombázd a barátaidat, rabold az idejüket.

Ha azért küldöd tovább (mert ugye te is kaptad egy barátodtól), mert úgy érzed ha telenyomod 15 ismerősöd levélládáját ilyesmivel attól valóra válik a vágyad, hogy jó történjen veled… nos azt mondom: ÉBRESZTŐ!!!
A jó nem ettől történik veled! A barátaid sem ezért vannak veled, és a szerelem sem így fog megtalálni. Szerinted az Élet (Univerzum, Isten, hívd ahogy neked jólesik) a hiányállapotodat a félelemből indított vággyal mivel fogja összepárosítani?
Vegyél egy mély levegőt és lépj ki a birkaságból!

Ha tetszik egy idézet, amit szívesen megosztanék mással - és ilyen levélben jön -, egyszerűen kitörlöm belőle a fenyegetős részeket és úgy küldöm tovább. Egyszerű, ugye?
Te is megteheted.
Ha szépséget, bölcsességet, szeretetet szeretnél megosztani, akkor figyelj arra, hogy azt is tedd, ne pedig valami mást.
.

2 megjegyzés:

  1. Ilyenkor legtöbbször már nem regélek, csak egy URL-t küldök válaszban, vagy válaszmindenkinekben:
    http://yikes.tolna.net/hoax ;-)

    VálaszTörlés