2011. január 18., kedd

Elsuhanó gondolatok

.
Januárban nem írok cikkeket. Pihenőidő. De lehet nem is tudnék. Ugyanis egy csomó ötlet felbukkan, és mire oda jutok, hogy leírnám, már el is tűnt. Mondatokat fogalmazok, fejben íródik a cikk, a sztori, mégis elillan, mielőtt betűkké formálódna. Így nem erőltetem azt, aminek most nincs itt az ideje. Jó nekem, megtehetem :)

Egy-egy kifejteni érdemes témának a címszavait azért jegyzetelem, hogy a későbbiek során megszülethessen. Azonban jelenleg a saját szövegezés helyett inkább mások írásait olvasom.

Úgy vágyom egy jó regényre megint! Egyrészt a történet miatt, másrészt azért, hogy végre ne a képernyő előtt olvasgassak, hanem papírlapokat érezhessek az ujjaim alatt. Végigfuttathassam a kezem az enyhén kidomborodó betűkön, érezzem a könyv illatát, halljam a papír hangját, ahogy átvisz egyik oldalról a másikra.


Egyértelműen túl sok időt töltök a gép előtt ülve, vágyom is a távolságra. Mégis nehéz elszakadni, mert imádom, ahogy pattognak az ujjaim alatt a billentyűk, szeretek kommunikálni a neten át, meg egyébként is kütyümániás vagyok :)
Függőségemet rendszeresen tornával, főzéssel, meg egyéb házi dolgokkal szakítom meg. De még a torna és az óráimra való felkészülés is igényli a gépet. Na ez nem panasz. Mindössze látom, hogy mennyire összenőttem a technológiával.

Hétvégén elmentem egy Enneagram gyakorlati csoportra. Igazi felüdülés volt! Nemcsak abból a szempontból, hogy egész nap be sem kapcsoltam egyetlen kütyümet sem. Távol voltam a megszokott környezetemtől, új embereket ismertem meg, és legfőképpen önmagamról is új infókat bányásztam elő az emlékezetemből.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése